Condimentul mai prețios ca aurul - Poliția caută doi hoţi care au furat 10 kg, în valoare de 50.000 de lire sterline, dintr-un depozit din Londra

 

| Lifestyle

Poliţiştii din Londra caută doi hoţi care au furat 10 kilograme de şofran, în valoare de 50.000 de lire sterline dintr-un depozit din estul capitalei britanice.

Condimentul mai prețios ca aurul - Poliția caută doi hoţi care au furat 10 kg, în valoare de 50.000 de lire sterline, dintr-un depozit din Londra

Foto: (arhiva eClar)

Poliţia a publicat imagini cu doi suspecţi care au pătruns într-un depozit din Ilford în seara zilei de 11 iunie şi au furat doar o cutie de 10 kilograme din acest condiment scump.

Şofranul valorează mai mult decât greutatea lui în aur, în parte din cauza muncii necesare pentru recoltare, a explicat Poliţia Metropolitană din Londra, scrie News.ro.

Deocamdată nu au fost făcute arestări în acest furt, dar ofiţerul care investighează cazul, sergentul Laura Mills, a făcut apel la toţi cei care au informaţii să contacteze poliţia.

”Acesta este mijlocul de trai al cuiva, iar acest furt îi va afecta cu siguranţă afacerea. Victimele sunt furioase şi supărate să cineva le-a făcut acest lucru. Este important ca cei care sunt responsabili să fie prinşi, iar condimentul să revină la proprietarul lor de drept”, a spus Mills.

Denumit “aurul roşu”, şofranul se vinde şi cu 30.000 de euro kilogramul şi este, practic, cel mai scump condiment din lume. Marii jucători din domeniu sunt Spania şi India care produc împreună 240 de tone pe an, adică 80% din producţia mondială.

Un kilogram de şofran se obţine din cel puţin 130.000 de flori, dar uneori este nevoie şi de 250.000. În funcţie de cât de pur este condimentul obţinut, un kilogram costa între 5.000 şi 30.000 de euro.

loading...