HANDBAL - 74% din cluburile Ligilor Naționale de handbal votează pentru înghețarea sezonului 2019-2020, chiar de acum

 

| Sport

ProSport a stat de vorbă cu reprezentanții celor 27 de echipe de la feminin și masculin pentru a vedea care este părerea cluburilor în ceea ce privește reluarea campionatelor. Peste 50% din campionatele de handbal din Europa au decis să tragă deja cortina.

HANDBAL - 74% din cluburile Ligilor Naționale de handbal votează pentru înghețarea sezonului 2019-2020, chiar de acum

Foto: minaur.ro

În Bundesliga conducătorii au propus la rândul lor înghețarea campionatului, din care au mai rãmas de disputat șapte etape. Decizia va fi luată prin vot de cele 36 de echipe din primele două ligi! Campionatul se oprește dacă vor exista 75% din voturi pentru acest lucru.

În Franța, campionatul masculin a fost înghețat tot după o discuție la care au fost invitați să-și spună opinia jucătorii, antrenorii, conducãtorii de cluburi. Deocamdată, în România, cluburile încă nu au fost invitate să-și spunã pãrerea. Consiliul de Administrație al FRH se va reuni pe 22 aprilie.

FRH a lansat varianta disputării a celor șapte etape plus Cupa României la feminin și varianta cu trei etape și Cupa României la masculin. De asemenea, turnee semifinale, finale și de baraj pentru reprezentantele Diviziei A (Liga Națională în ultimul caz).

FEMININ

- NU – SCM Rm. Vâlcea (Florin Verigeanu); CS Minaur Baia Mare (Daniel Kotecz); Gloria Buzău (Ovidiu Mihăilă); Dunărea Brăila (George Caranica); Gloria Bistrița (Horațiu Pașca); Măgura Cisnădie (Alexandru Weber); HC Zalău (Gheorghe Tadici); Rapid București (Bogdan Vasiliu); CS Cluj Napoca (Mircea Cucuian); AHCM Slobozia (Nicolae Goidea)

- DA – CSM București (Vlad Enăchescu); CSM Slatina (Victorina Bora), SCM Craiova (Bogdan Burcea)


MASCULIN

- NU – Dinamo București (Daniel Georgescu); CS Minaur Baia Mare; Dunărea Călărași (Gabriel Armanu); Poli Timișoara (Dan Dumitru); CSM Focșani (Viorel Ciubotariu); CSM Bacău (Sorin Tîrcă); CSM Făgăraș (Lucian Fielk); HC Vaslui (Leonard Bibirig); HC Buzău (Georgian Băducu); CSM Reșița (Cristi Pătru)

- DA – Potaissa Turda (Flaviu Sâsâeac); HC Dobrogea Sud Constanța; CSM București; Steaua (Vasile Stîngă)