Rezultate finale Evaluare Națională 2020. Notele după contestații au fost publicate pe edu.ro

 

| Social

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate astăzi pe evaluare.edu.ro

Rezultate finale Evaluare Națională 2020. Notele după contestații au fost publicate pe edu.ro

Foto: (arhiva eClar)

Rezultatele finale la Evaluare Națională sunt publicate în format anonimizat. Astfel, pe pagina online dedicată rezultatelor finale de la Evaluare Națională 2020 au apărut coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Evaluarea Națională a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Ministerul Educației a informat că, după afişarea primelor rezultate la Evaluarea Naţională, au fost depuse 15.275 de contestaţii. Din acest total, la proba scrisă de Limba şi literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică - 5.991, iar la proba de Limba şi literatura maternă - 254 de contestaţii.

Soluţionarea lucrărilor contestate a avut loc până vineri, rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020 urmând a fi făcute publice astăzi.

Evaluare Naţională 2020, sesiunea specială
Este primul an în care e prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe din data de 29 iunie.

-29 iunie 2020 - Limba şi literatura română, probă scrisă

-30 iunie 2020 - Matematică, probă scrisă

-1 iulie 2020 - Limba şi literatura maternă, probă scrisă

loading...