Un poliţist onest din Cluj a refuzat de trei ori mită un camion cu lemne de la un pădurar, apoi l-a denunţat

 

| Social

Un pădurar din Cluj, pus pe căpătuială, a încercat să-l mituiască pe un poliţist din Cluj, însă a fost imposibil. Pădurarul, din cadrul Ocolului Silvic Gilău, a încercat inclusiv să-l mituiască pe poliţist cu un camion cu lemne, însă omul legii nu s-a clintit.

Un poliţist onest din Cluj a refuzat de trei ori mită un camion cu lemne de la un pădurar, apoi l-a denunţat

Foto: (arhiva eClar)

Pădurarul a continuat să insiste, pentru că avea nevoie de o persoană în Poliţie care să îl ajute în afacerile sale ilegale cu lemn, însă poliţistul pur şi simplu nu a vrut să audă. Ba mai mult, poliţistul s-a dus la DNA şi l-a denunţat pe pădurar.

Procurorii spun că pădurarul i-a promis de trei ori unui poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Postul de Poliţie Comunal Râşca, o maşină de material lemnos de aprox. 20 metri cubi în valoare de 5000 lei, respectiv i-a înmânat funcţionarului public şi suma de 1500 lei, toate actele materiale de mituire fiind săvârşite în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu ale funcţionarului, respectiv neconstatarea unor contravenţii sau infracţiuni la regimul silvic, precum şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu în sensul să-l anunţe cu privire la eventualele sesizări sau controale efectuate pe linie silvică.

Recent, pădurarul a fost condamnat prin decizie definitivă a Curții de Apel Cluj la pedeapsa de 1 an și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.

loading...